Jadłospis
Jadłospis tygodniowy
DZIECI MAJĄ W CIĄGU CAŁEGO DNIA DOSTĘP DO WODY PITNEJ.
JADŁOSPIS Z PRZYCZYN NIEZALEŻNYCH MOŻE ULEC NIEZNACZNEJ MODYFIKACJI.
15.07.2024 Poniedziałek
Śniadanie - płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem (chleb „Stołeczny” pszenno-żytni, chleb żytni), kiełbasa szynkowa, rzodkiewka, sałata, herbata owocowa (1,7)
Obiad – zupa jarzynowa, pulpet wp. w sosie pieczarkowym, kasza gryczana, ogórek małosolny, kompot owocowy (1,3,7,9)
Podwieczorek- chałka, kisiel owocowy, mleko do picia, herbata owocowa, jabłko(1,3,7)
16.07.2024 Wtorek
Śniadanie- płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, (chleb na zakwasie pszenno-żytni, chleb pszenno-żytni z ziarnami słonecznika, siemieniem lnianym), szynka dębowa, kiełki słonecznika, herbata rumiankowa(1,7)
Obiad- Zupa z soczewicy, naleśniki z dżemem i/lub z serem, marchewka do chrupania, kompot wieloowocowy(1,3,7,9)
Podwieczorek – bułka kajzerka z masłem, szynka konserwowa, banan, herbata owocowa, (1,7)
17.07.2024 Środa
Śniadanie –płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem (chleb „Stołeczny” pszenno-żytni, chleb żytni), twarożek z ogórkiem i rzodkiewką, herbata owocowa (1,7)
Obiad –Zupa wielowarzywna, filet z indyka w sosie chrzanowym, ziemniaki z koperkiem surówka z marchewki i jabłka, kompot wieloowocowy(1,7,9)
Podwieczorek – Bułka żytnia z masłem, szynka wiejska, nektarynka, herbata miętowa (1,3)
18.07.2024 Czwartek
Śniadanie – zacierki na mleku, pieczywo mieszane z masłem(chleb pszenno- żytni na zakwasie, chleb żytni „staropolski”) , kiełbasa szynkowa, ogórek zielony, herbata rumiankowa (1,3,7)
Obiad – Zupa barszcz czerwony, makaron spaghetti w sosie pomidorowym z rybą, ogórek zielony, kompot wieloowocowy (1,4,7,9)
Podwieczorek – kakao, biszkopty bc, arbuz, herbata czarna z cytryną, (1,3,7)
19.07.2024 Piątek
Śniadanie – kakao, pieczywo mieszane z masłem (chleb pszenno- żytni na zakwasie, chleb żytni „staropolski”), ser żółty EDAM, pomidor, herbata owocowa (1, 7)
Obiad –Zupa owocowa z makaronem, filet z kurczaka panierowany, ryż paraboliczny z warzywami (pomidor, marchew, papryka), melon, woda z cytryną (1,3,7,9)
Podwieczorek –bułka wielozbożowa z masłem, polędwica miodowa, jabłko, herbata miętowa (1,7)
08.07.2024 Poniedziałek
Śniadanie - płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem (chleb „Stołeczny” pszenno-żytni, chleb żytni), polędwica miodowa, ogórek zielony, herbata owocowa (1,7)
Obiad- Zupa kalafiorowa, filet z kurczaka w sosie jogurtowo śmietanowym, kasza bulgur, brokuł gotowany na parze, woda z cytryną i miętą(1,9)
Podwieczorek- budyń śmietankowy, bułka paryska z masłem, brzoskwinia, herbata miętowa (1,7)
09.07.2024 Wtorek
Śniadanie- płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, (chleb na zakwasie pszenno-żytni, chleb pszenno-żytni z ziarnami słonecznika, siemieniem lnianym), kiełbasa żywiecka, pomidor, herbata miętowa(1,7)
Obiad –Zupa krupnik, schab w sosie własnym, kasza kuskus, mix sałat z jogurtem, kompot wieloowocowy (1,9)
Podwieczorek – bułka grahamka z masłem, polędwica sopocka, sałata, herbata owocowa, mleko, jabłko(1,7)
10.07.2024 Środa
Śniadanie – mleko, pieczywo mieszane z masłem (chleb „Stołeczny” pszenno-żytni, chleb żytni), schab pieczony, sałata, herbata owocowa (1,7)
Obiad – Zupa rosół, kotlet mielony drobiowy z pieca, ziemniaki z natką pietruszki, surówka z białej kapusty, marchewki i cebuli, kompot wieloowocowy(1,3,7,9)
Podwieczorek- bułka kajzerka z masłem, szynka Biała, banan, herbata rumiankowa (1, 7)
11.07.2024 Czwartek
Śniadanie – zacierki na mleku, pieczywo mieszane z masłem(chleb pszenno- żytni na zakwasie, chleb żytni „staropolski”) , kiełbasa szynkowa, pomidor, herbata rumiankowa (1,3,7)
Obiad – zupa koperkowa, filet z ryby panierowany, ziemniaki z natką pietruszki surówka z kwaszonej kapusty, kompot wieloowocowy(1,3,4,9)
Podwieczorek – koktajl bananowy (jogurt naturalny + banan), podpłomyki bc., herbata czarna z cytryną, mleko (1,7)
12.07.2024 Piątek
Śniadanie – kakao, pieczywo mieszane z masłem (chleb pszenno- żytni na zakwasie, chleb żytni „staropolski”), szynka wiejska, pomidor, herbata owocowa (1,7)
Obiad –Zupa kapuśniak, kluski leniwe z bułka tarta na maśle, surówka z marchewki i jabłka, kompot wieloowocowy(1,3,7,9)
Podwieczorek – Bułka kajzerka z makiem z masłem, polędwica drobiowa, nektarynka, herbata miętowa (1,7)
- SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI (wg załącznika II do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.). PODANE W JADŁOSPISIE LICZBY OZNACZAJĄ WYMIENIONE NIŻEJ ALERGENY.
- zboża zawierające gluten
- skorupiaki i produkty pochodne
- jaja i produkty pochodne
- ryby i produkty pochodne
- orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
- soja i produkty pochodne
- mleko i produkty pochodne
- orzechy
- seler i produkty pochodne
- gorczyca i produkty pochodne
- nasiona sezamu i produkty pochodne
- dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
- łubin i produkty pochodne
- mięczaki i produkty pochodne